×

Casa de Huéspedes Natri
Lago Natri, Chiloé, Chili (2017-)
Jonas Retamal arquitectos

Projectomschrijving:
Gastenverblijf in het bos met een vleugel voor de familie van de opdrachtgever en een vleugel voor de ontvangst van gasten. Elke vleugel bestaat uit 4 vakantieverblijven voor twee personen met eventuele kinderen, die voelen als individuele huisjes in het bos, maar via een passage in verbinding staan met het centrale gemeenschappelijke gedeelte. Bij aankomst parkeren de gasten hun auto en dalen iets af naar de entree, om bij binnenkomst meteen overrompeld te worden door de weidse uitzichten. In het centrale gedeelte zijn de eetruimte, en de hoge woonruimte met zwevende openhaard. Op de tweede verdieping is de recreatieruimte, en in het souterrain de wijnkelder en de installaties. De appartementen zijn zo ontworpen dat zowel de slaapkamers als de badkamers uitzicht hebben op het meer, maar geen inkijk hebben. De volumes worden gebouwd op betonnen poten die iets terugliggen, zodat ze lijken te zweven, en je over de begroeiing heen het meer kunt zien.
Bruto vloeroppervlak: 887 m2.
Bouwwijze: houtskeletbouw op een betonfundering